Balans in de klas

inschrijven ▸

Waarom deze training

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

school-2276269_1920 (1).jpg

Wat biedt de training

Binnen het systemisch werken wordt gewerkt met de groepsopstelling in de klas. Met een groepsopstelling in de klas maak je de dynamiek van de groep en jezelf zichtbaar.

Met een groepsopstelling maak jezelf en de leerlingen hun interne proces en beleving extern, waardoor zowel de leerkracht als de leerlingen inzicht krijgen in de processen die spelen in de groep. Je kunt daarbij denken aan pestsituaties, ruzies, groepsdruk, onderlinge irritaties, maar ook vriendschappen of het behouden van de regie op de groep.

Via een opstelling wordt het onbewuste beeld zichtbaar en hierdoor komt de informatie in het bewustzijn. Er ontstaat als het ware een sociogram. Wanneer we ergens bewust van zijn, ontstaat er vrijheid om een keuze te maken. Je hebt hiermee een effectieve tool in handen om een fijn pedagogisch klimaat te creëren.

Tijdens een tweedaagse training leer je te werken met opstellingen in de klas. De training is inclusief opstellingsmateriaal die je tijdens de training leert gebruiken. 

"Van gelukkige leraren, leer je de mooiste dingen"

Voor wie?

Voor leerkrachten, intern begeleiders, schoolleiders en coaches die werkzaam zijn in het primair, speciaal en voortgezet onderwijs.

Wat krijg je?
Een training met een praktische aanpak die direct inzicht geeft in de situatie en nieuwe richtingen biedt. Met de opgedane kennis kun je direct toepassen in de praktijk. Je leert op effectieve wijze om een je professionele rol ten opzichte van de leerlingen te optimaliseren waardoor je een nog beter pedagogisch klimaat creëert in de klas.

Ofwel je leert meer te bereiken in je rol als klassen manager met minder inspanning.

De trainer

De training wordt gegeven door Loes Duijvestijn. Het is haar passie om mensen te mogen begeleiden en te zien groeien in hun ontwikkeling. Om hen handvaten te geven waarmee zij weer een stap vooruit kunnen en los kunnen laten wat niet meer bij hen hoort.

Loes is naast trainer en coach ook als Hoofd HRM en HRM adviseur in verschillende branches werkzaam geweest. Ze zich onder andere gespecialiseerd op het gebied organisatie opstellingen, ADHD, Burn-out en NLP.

Informatie

icoon-locatie-informatie-trainingen.svg

Locatie

·············································
Kantoor Verander Academy

icoon-duur-informatie-trainingen.svg

Duur

·············································
2 dagen

icoon-kosten-informatie-trainingen.svg

Kosten

·············································
€ 600,- per deelnemer excl. BTW

icoon-deelnemers-informatie-trainingen.svg

Deelnemers

·············································
Maximaal 12 deelnemers per training

Bij aanmelding van minimaal 6 deelnemers zal de training starten.

Deze training kan ook per groep worden ingekocht of in company worden georganiseerd. Voor meer informatie hierover kunt u contact op nemen met ons secretariaat 010 - 2600463 of info@veranderverzuim.nl

Contactformulier Academy

Contactformulier

Uw bericht

Scroll naar boven