E-coaching

E-coaching: de kracht van intensieve coaching op afstand

Wat is E-coaching?
De huidige tijd vraagt om deze flexibele vorm van coachen. Voor mensen die niet vast willen zitten aan een specifiek coaching tijdstip is e-coaching een uitkomst. Je kunt de sessies volgen via de computer, waar en wanneer je wilt. Het is een prettige manier van werken aan jezelf, zeker als je de voorkeur geeft aan schriftelijke communicatie boven mondelinge. Je kunt de tijd nemen om je gedachten te formuleren en je kunt in alle rust de input van de coach lezen. Dankzij e-coaching kunnen coaching trajecten effectief en efficiënt worden ingericht. Individuele medewerkers en leidinggevenden kunnen ook kiezen voor een combinatie van e-coaching en face-to-face-coaching. De begeleidingstrajecten leveren op deze manier op een relatief korte termijn duurzame resultaten op.

In overleg met de werkgever wordt E-coaching aangeboden aan diens medewerkers en uitgevoerd door Nobco of Stir gecertificeerde coaches van Verander Verzuim.

Voordelen E-coaching:
 • Tijd en plaats onafhankelijk voor de werknemer
 • Reflectietijd is groter dan in een face2face coaching traject
 • Door de intense wijze van coachen is sprake van een hogere betrokkenheid van de werknemer
 • Kleine stapjes = meer succes ervaring (frequent contact)
 • Lage investering voor u als werkgever, hoog rendement voor u en uw werknemer
De E-coaching door Verander Verzuim kenmerkt zich door:
 • Laagdrempelig en verbonden
  De coaching is laagdrempelig en op afstand, echter zonder afstandelijkheid. Deze vorm van coaching creëert een intensieve verbondenheid tussen de deelnemer en de coach.
 • De intensieve en effectieve werkwijze.
  Door de werkvorm en bijbehorende structuur komt de coach sneller tot de kern achter de coachvraag. Hierdoor kan ook sneller gewerkt worden aan bewustwording en toepassen van nieuwe gedrag. Vanwege de variëteit en korte contactmomenten blijf de werknemer continue in het proces.
 • Maatwerk
  Op basis van de specifieke leerdoelen wordt er een traject samengesteld bestaande uit verschillende coachvormen en opdrachten.
 • Verhoogde mate van focus
  Deze vorm van coaching het voordeel heeft dat er geen afleiding is van wat te zien of te horen is. Aangetoond is dat door het schrijven, er een proces op gang komt van ordenen en van reflectie, er ontstaat rust en ruimte in je gedachten waardoor je je eigen mogelijkheden helderder gaat zien, er inzicht ontstaat en je oplossingen ontdekt die je in beweging zetten en er tijd voor reflectie is.

Randvoorwaarden aan E-coaching binnen Verander Verzuim
De coachvraag bevindt zich binnen of is verbonden met de thema werk, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, leiderschap of persoonlijke ontwikkeling.

Hoe gaan we te werk?
Nadat de werknemer zich heeft aangemeld, vindt binnen een week een online intake plaats. Gekeken wordt wat de rede van aanmelding is. Welke coachvraag de werknemer heeft en wat de wensen en wederzijdse verwachtingen zijn. Tot slot wordt getoetst of de coachvraag binnen de randvoorwaarden vallen. Vervolgens start het E-coachtraject. In principe zal het contact per email plaatsvinden, tenzij een andere vorm van contact op afstand gewenst is. De duur van het e-coachtraject is vooraf afgestemd met de werkgever. 

nieuws-verander-verzuim-gaat-bloggen.jpg


Aanmelden E-coaching ▸

 

   

Meer informatie

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van E-coaching voor uw werknemers? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verzuimspecialisten.

Aanmelden E-Coaching

Uw gegevens
Bevestiging
Scroll naar boven