Ontwikkeladvies - NL Leert Door

Werk aan je toekomst met hulp van de overheid

Op 1 december 2020 start de tweede fase van de NL Leert Door-regeling. Via Verander Verzuim vraag je makkelijk en snel een gesubsidieerd traject aan voor loopbaanadvies/ontwikkeladvies door een erkende adviseur.

Waarom de NL Leert Door subsidie?

Door de corona-crisis verandert de arbeidsmarkt sneller dan ooit. Hoe zorg jij ervoor dat je goed bent voorbereid? Ontdek samen met een expert wat jouw talenten, drijfveren en carrièrekansen zijn.

Het Ontwikkeladvies is een prachtige kans voor jou om stil te staan bij je loopbaan en ontwikkeling. Tijdens de gesprekken komen jouw persoonlijke kwaliteiten, drijfveren, wensen, plannen en mogelijke zorgen aan de orde.

Vanaf 1 december zijn er 50.000 kosteloze ontwikkeladviezen beschikbaar gesteld door de overheid. Dat klinkt veel maar de belangstelling is groot. Meld je nu hier aan zodat we de intake in november kunnen doen en wij op 1 december de registratie bij de overheid kunnen regelen. 

Je kunt zonder tussenkomst of medeweten van je werkgever meedoen. De belangrijkste info hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. 

Wat levert het op?
  • inzicht in jezelf en je ontwikkelmogelijkheden
  • zicht op kansen en alternatieven op de arbeidsmarkt
  • zicht op scholingsmogelijkheden
  • kennis van manieren om succesvol te netwerken en te solliciteren
  • antwoord op jouw specifieke vraag
Het Ontwikkeladvies bestaat uit:
  • 4 uur (online) coaching
  • een arbeidsmarktscan, loopbaanscan en persoonlijk profiel 
  • een ontwikkeladvies en een actieplan voor de toekomst
  • toegang tot de grootste landelijke databank voor beroepen, opleidingen en vacatures
Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn als mensen die geen werk meer hebben. 

Samengevat

Het Ontwikkeladvies is onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door waarmee de overheid mensen ondersteunt om zich te (her)oriënteren op hun actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt. In het Ontwikkeladvies staan jouw ontwikkeling en toekomstplannen centraal. Het laat zien waar kansen op de arbeidsmarkt liggen, waar jij je nog in kan ontwikkelen en hoe je het werk leuk kunt houden. Nu en in de toekomst.

Wil je meer weten of wil je je aanmelden, neem dan gerust contact op.

Hoe werkt het aanmeldingsproces?

Omdat het gaat om een subsidieerde interventie, doorlopen wij een formeel proces. Dit proces bevat de volgende stappen: 

Stap 1: Meld je bij aan via deze pagina.
Stap 2: Wij koppelen je aan een voor jou geschikte loopbaanadviseur en sturen je daarvan een bevestiging.
Stap 3: De loopbaanadviseur neemt contact met je op voor een intake en registreert jouw aanvraag bij de overheid. Dit kan vanaf 1 december.
Stap 4: Jij ontvangt een bevestiging van de registratie. Je maakt de registratie compleet door formeel akkoord te geven.
Stap 5: Na jouw akkoord neemt de loopbaanadviseur contact met je op om het traject in te plannen.
Stap 6: Na uitvoering van het loopbaanadvies vraagt de loopbaanadviseur de subsidie aan op basis van het registratienummer uit stap 3.

De loopbaanadviseur vraagt dus voor jou de subsidie aan. De subsidie wordt na toekenning rechtstreeks uitbetaald aan de loopbaanadviseur. 

Wij hanteren een "first-come, first-serve"-principe voor aanmeldingen die we in behandeling kunnen nemen. De adviesplaatsen komen per 1 december beschikbaar en als alle plaatsen zijn vergeven, stopt de subsidie. Vraag dus snel jouw ontwikkeltraject aan.

Nl leert door.jpg


Aanmelden reservering een gratis ontwikkeladvies NL Leert Door▸

 

   

Meer informatie

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden van ontwikkeladvies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verzuimspecialisten.

"De aanpak kenmerkt zich als stevig, vakbekwaam, no nonsens, met humor en pragmatisch."

Aanmelding, reservering een gratis ontwikkeladvies NL Leert Door

Uw gegevens
Bevestiging
Scroll naar boven