Nieuws

« Terug

Waarom is innovatie van personeelsbeleid belangrijk?

VeranderVerzuim_Thema3_Blog2Foto1.jpg14 nov

Veel organisaties komen niet verder dan innovatie op gebied van materiele zaken. Er wordt veel geïnvesteerd in innovatie op het gebied van (automatiserings-)processen, product- of dienstverlening en logistiek. Meestal wordt er geen aandacht besteed aan innovaties in relatie tot personeel. Terwijl human capital over het algemeen de grootste kostenpost van een organisatie is.

“Als je je personeelsbeleid niet innoveert ontstaat er een hiaat. De werkgever spreekt niet meer de taal van zijn of haar personeel. Hierdoor weet hij of zij niet welke behoeften er zijn en wat er daadwerkelijk speelt. Het verzuim zal daardoor alleen maar stijgen”, aldus Simone Jonker, mede-eigenaar van Verander Verzuim. “Ook zien we vaak dat er veel aandacht gaat naar het product, dienst of klant, terwijl het personeelsbeleid niet wordt aangepast. Maar als de behoeften van werknemers veranderen, komt het werk en de samenwerking in het geding en ontstaat er frictie wat vaak resulteert in verzuim.”

Ik wil ook innoveren

De hiërarchische ‘ouder-kindrelatie’ is niet meer van deze tijd

Ook als je nieuw personeel wilt aannemen is het belangrijk om verbinding te krijgen en te houden met hen. Voorheen was je als bedrijf aantrekkelijk voor werknemers als je hen bijvoorbeeld een telefoon, een auto of een vast contract aanbood. Tegenwoordig hechten jonge mensen meer waarde aan vakinhoudelijke betrokkenheid of ontwikkelmogelijkheden. Als je nieuw, jong personeel wilt aantrekken is het belangrijk hun taal te spreken. Ze vinden het bijvoorbeeld belangrijk om mee te denken met de organisatie en dat ze als gelijkwaardige professional worden gezien. Als je mogelijkheden biedt voor persoonlijke ontwikkelingen en hen daar zelf hun verantwoordelijkheid voor laat nemen, is dat ook een pré.

De hiërarchische ‘ouder-kindrelatie’ binnen een bedrijf past niet meer bij het hedendaagse arbeidsethos. Net zo min als 40 jaar bij eenzelfde werkgever werkzaam zijn. Maar als werkgever heb je zowel met de oudere al de nieuwe generatie te maken. Het is dus van belang een goede balans te vinden, zodat er ruimte is voor ieders behoefte. Verander Verzuim kan jou en de organisaties hier goed in begeleiden, door onze brede kennis en ervaring in de verschillende ‘talen’ die er kunnen zijn tussen generaties, leeftijdsfases en karakters van mensen. Wij verbinden de verschillende teams, collega’s met ieder zijn eigen taal, weer met elkaar.

Ik wil ook innoveren

« Terug

Heb je een vraag?

Stel hem aan ons en we nemen snel contact met je op.

Stel je vraag ▸
Scroll naar boven