Nieuws

« Terug

Hoe kun je ziekteverzuim terugdringen met innovatie?

VeranderVerzuim_Thema3_Blog5Foto1.jpg23 jan

Geen enkel bedrijf is geholpen met (langdurig of kort frequent) zieke medewerkers. Verander Verzuim helpt werkgevers te innoveren bij het verzuimbeleid waarbij men ook blijft voldoen aan de verplichtingen van Wet Verbetering Poortwachter. Wij zetten hierbij de eigen regie van werkgever en werknemer centraal. “Een werkgever en werknemer kunnen zelf keuzes maken ten aanzien van een verzuimmelding en hoeven zich niet afhankelijk op te stellen ten opzichte van andere adviseurs zoals de bedrijfsarts”, aldus Eva Vester-Vles, mede-eigenaar van Verander Verzuim.

Ik wil ook innoveren

Niet afwachten, maar zelf de regie nemen

Veel werkgevers wachten af of zijn onzeker als het gaat om een verzuimmelding.  Ze durven (bijna) niets te vragen aan hun werknemer of wachten het advies van de bedrijfsarts eerst af. Hierdoor vertraagt de terugkeer naar werk, blijven werknemers over het algemeen langer thuis en wordt de irritatie op de werkvloer hoger met mogelijk nieuwe verzuimmeldingen tot gevolg. “Wij stimuleren de werkgever zelf de regie in handen te nemen. Dit kan hij op vele manieren doen.”

“Verander Verzuim heeft mij geleerd om andere vragen te stellen aan de adviseurs, zoals de bedrijfsarts of re-integratie adviseur, en kritisch te zijn. Ik werd me ervan bewust dat ik niet langer afhankelijk was van hun advies en dat ik in de lead kan zijn”, aldus een van onze opdrachtgevers.

Andere oorzaak

Verder is het van belang om een onderscheid te maken tussen ziekteverzuim en andere vormen van verzuim. Verzuim hoeft namelijk geen medische oorzaak te hebben. Het kan ook voorkomen dat de medewerker zijn werk niet meer uitdagend vindt, niet meer naar werk wil vanwege frictie of omdat het gewoon een makkelijke escape is, zonder gevolgen voor de werknemer.

Ik wil ook innoveren

« Terug

Heb je een vraag?

Stel hem aan ons en we nemen snel contact met je op.

Stel je vraag ▸
Scroll naar boven