StoryDoing

Verander Verzuim nodigt u graag uit

voor een inspirerende middag

met een goed verhaal: StoryDoing. 

Onder bevlogen leiding van Jan-Peter Bogers

 

“Een goed verhaal vertel je niet alleen als organisatie, een goed verhaal doe je: StoryDoing.” Een krachtige organisatie weet immers niet alleen waar ze voor staat, maar laat dat ook zien in haar handelen. Met deze gedachte en visie wil Verander Verzuim u graag een middag inspireren. We hebben speciaal voor u Jan-Peter Bogers uitgenodigd om u mee te nemen in de denk en handelswijze van StoryDoing.

StoryDoing is een integrale visie op organisaties, waarbij verbindingen worden gelegd tussen bijvoorbeeld organisatieveranderingen, leiderschap, cultuur en identiteit. Het is tevens een praktisch model dat de vertaling van visie naar actie makkelijker maakt dan ooit.

Centraal staat een stevig en inspirerend verhaal dat de kern bevat waar de organisatie voor staat. Verleden, heden en toekomst komen erin samen: de oorsprong, de kracht, de ambities en de uitdagingen. Iedereen binnen de organisatie moet dit verhaal kennen, kunnen vertellen, maar er vooral naar kunnen handelen! Het geeft focus en richting en is een belangrijk instrument in het bepalen en bewaken van de strategie van de organisatie.

Verander Verzuim en StoryDoing vinden elkaar in hun streven naar gezonde organisaties, in de breedtse betekenis van het woord. Ook bij vraagstukken vanuit de organisaties die ze tegenkomen, kijken ze breed en compleet naar oorzaak, gevolg en de hele context eromheen om uiteindelijk tot een pragmatishce en doortastende aanpak te komen.

En krachtig organisatieverhaal voorkomt het uitvallen of afhaken van werknemers, sterker nog, het stimuleert het ondernemend gedrag van werknemers en daarmee hun bijdrage aan het waarmaken van de organisatievisie.

Jan-Peter Bogers is adviseur, spreker, trainer en bovenal een van de schrijvers van het boek StoryDoing voor organisaties. Al noemt hij zichzelf liever professioneel bemoeial. Hij neemt graag een kijkje voor en achter de schermen van organisaties. Waarom doen ze wat ze doen? Hebben ze visie, focus en daadkracht? En klopt wat ze doen, zowel intern als naar buiten toe, met het verhaal dat ze vertellen? Hij begeleidt organisaties, teams en projecten bij het komen tot visie en vervolgens bij het vertalen van die visie in actie. En wil organisaties en professionals laten ontdekken dat het vaak niet zo ingewikkeld is als we allemaal denken. Hierover schreef hij het boek Versimpelen, Projecten realiseren zonder gedoe, dat in 2014 werd genomineerd voor Managementboek van het Jaar. Jan-Peter maakt grote en abstracte begrippen en processen zoals vernieuwing, verandering, ontwikkeling, cultuur, teamsamenwerking of leiderschap graag concreet, overzichtelijk en tastbaar. Door middel van een scherpe analyse en een creatieve blik komt hij snel tot de kern van een vraagstuk, waarna de antwoorden op de vragen die je hebt opeens logisch en uitvoerbaar worden.

De insteek is dat u na deze inspireerde middag handvatten heeft gekregen hoe u vanuit de kern en kracht van uw organisatie nog beter kunt gaan werken aan een gezonde organisatie met vitale werknemers

 

Bent u geïnteresseerd? Meld u dan hier aan.

 

 

 Aanmelden voor bijeenkomst ▸

 
 
 

 

“Een goed verhaal vertel je niet alleen als organisatie, een goed verhaal doe je"

 

Jan Peter Bogers

 

 

 

 

 

Donderdag 8 november

van 16.00 tot 18.00 uur

in Rotterdam-Kralingen

Scroll naar boven