Innovatie van personeel- en verzuimbeleid

Ik wil ook innoveren
  • Vernieuwing op alle vlakken
  • Kritische vragen
  • Ziekteverzuim

Innovatie

Als bedrijven en organisaties innovaties doorvoeren is dat meestal op gebied van materiële zaken, processen en logistiek. Aan innovatie van personeel- en verzuimbeleid wordt niet gedacht. Terwijl het personeel de grootste kostenpost is. Verander Verzuim brengt hier verandering in. In deze blogs leggen we uit wat innovatie van verzuimbeleid inhoudt, waarom dit belangrijk is en hoe je dit kunt realiseren.

Wat is innovatie op gebied van verzuimbeleid?

Innovatie staat voor vernieuwing. Voor ieder bedrijf is dat een noodzaak. De maatschappij verandert en daardoor ook de behoefte van je klanten, van je personeel en niet te vergeten: je eigen behoefte. Wat wil je neerzetten in de toekomst? “Veel organisaties zitten vast in hun ‘oude en vertrouwde’ systemen, waardoor het moeilijk is om te herijken. Verander Verzuim helpt bedrijven die een veranderwens hebben op gebied van hun personeel- en verzuimbeleid”, aldus Eva Vester-Vles, mede-eigenaar van Verander Verzuim.

Waarom is innovatie van personeelsbeleid belangrijk?

Veel organisaties komen niet verder dan innovatie op gebied van materiële zaken. Er wordt veel geïnvesteerd in innovatie op het gebied van (automatiserings-)processen, product- of dienstverlening en logistiek. Meestal wordt er geen aandacht besteed aan innovaties in relatie tot personeel. Terwijl human capital over het algemeen de grootste kostenpost van een organisatie is.

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over innoveren, of wilt u een open gesprek met ons aan gaan? Laat uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

"We durven de vinger op de zere plek te leggen, de onuitgesproken dilemma's te benoemen."

Eva Vester-Vles

"Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg. Probeer verder vooruit te denken: waar wil je je organisatie naartoe brengen?"

Simone Jonker

"Als je je personeelsbeleid niet innoveert ontstaat er een hiaat. De werkgever spreekt niet meer de taal van zijn of haar personeel."

Simone Jonker

Veel organisaties zitten vast in hun ‘oude en vertrouwde’ systemen, waardoor het moeilijk is om te herijken. Verander Verzuim helpt bedrijven die een veranderwens hebben op gebied van hun personeel- en verzuimbeleid.

Ik wil ook innoveren

Wij maken de vertaalslag en zien de ongeschreven regels

Als bedrijf wil je dat je medewerkers goed blijven functioneren en lekker in hun vel zitten. Maar dat kan alleen als je innoveert en het verzuimprotocol, HR beleid of de doelstelling van een verandering  aanpast aan de behoeften van deze tijd. Mensen veranderen en krijgen andere behoeften. Het is niet altijd makkelijk voor een werkgever om de taal van de medewerker te blijven spreken en dat kan verloop van personeel of een toename van verzuim tot gevolg hebben.

De rol van Verander Verzuim bij innovatie van het personeels- en verzuimbeleid

“Nu weet ik het niet meer. Ik heb alles gedaan…. Waar ligt het nu toch aan? Er moet wat gebeuren en mijn geduld is op!” Met deze irritaties en vragen zoeken werkgevers meestal de expertise van Verander Verzuim. Het is op dat moment duidelijk dat de verhoudingen op de werkvloer en de ruil ‘werk versus loon’ verstoord zijn en de werkgever niet meer weet waar hij moet beginnen. Wij helpen met onze kritische, analytische blik en proactieve werkwijze de werkgever en zijn werknemers om de vraagstukken te ontrafelen. We adviseren vervolgens de werkgever over de vervolgstappen waarbij we de uitgangspunten Eigen regie en Demedicalisering hanteren.

Hoe kun je ziekteverzuim terugdringen met innovatie?

Geen enkel bedrijf is geholpen met (langdurig of kort frequent) zieke medewerkers. Verander Verzuim helpt werkgevers te innoveren bij het verzuimbeleid waarbij men ook blijft voldoen aan de verplichtingen van Wet Verbetering Poortwachter. Wij zetten hierbij de eigen regie van werkgever en werknemer centraal. “Een werkgever en werknemer kunnen zelf keuzes maken ten aanzien van een verzuimmelding en hoeven zich niet afhankelijk op te stellen ten opzichte van andere adviseurs zoals de bedrijfsarts”, aldus Eva Vester-Vles, mede-eigenaar van Verander Verzuim.

Innovaties binnen Verander Verzuim: kennis vergaren en delen

Practice what you preach! In de vorige blogs adviseerden we bedrijven hun personeels- en verzuimbeleid te innoveren. Maar wij innoveren zelf ook. Verander Verzuim staat voor Passie & Power. Gekoppeld hieraan vallen twee van onze vier kernwaarden: ‘ontwikkeling’ en ‘willen delen’. Zij stimuleren ons om onophoudelijk open te staan voor vernieuwingen binnen ons bedrijf. We blijven ons persoonlijk ontwikkelen en willen onze nieuwe bevindingen met elkaar delen, met als doel om Verander Verzuim verder te laten groeien.  

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over innoveren, of wilt u een open gesprek met ons aan gaan? Laat uw gegevens achter en we nemen snel contact met u op.

Innovaties binnen Verander Verzuim: kennis vergaren en delen

VeranderVerzuim_Thema3_Blog6Foto1.jpg20 feb Practice what you preach! In de vorige blogs adviseerden we bedrijven hun personeels- en verzuimbeleid te innoveren. Maar wij innoveren zelf ook. Verander Verzuim staat voor Passie & Power. ... lees verder

Hoe kun je ziekteverzuim terugdringen met innovatie?

VeranderVerzuim_Thema3_Blog5Foto1.jpg23 jan Geen enkel bedrijf is geholpen met (langdurig of kort frequent) zieke medewerkers. Verander Verzuim helpt werkgevers te innoveren bij het verzuimbeleid waarbij men ook blijft voldoen aan de ... lees verder

De rol van Verander Verzuim bij innovatie van het personeels- en verzuimbeleid

VeranderVerzuim_Thema3_Blog4Foto1.jpg27 dec “Nu weet ik het niet meer. Ik heb alles gedaan…. Waar ligt het nu toch aan? Er moet wat gebeuren en mijn geduld is op!” Met deze irritaties en vragen zoeken werkgevers meestal de expertise van ... lees verder

Wij maken de vertaalslag en zien de ongeschreven regels

VeranderVerzuim_Thema3_Blog3Foto1.jpg28 nov Als bedrijf wil je dat je medewerkers goed blijven functioneren en lekker in hun vel zitten. Maar dat kan alleen als je innoveert en het verzuimprotocol, HR beleid of de doelstelling van een ... lees verder

Waarom is innovatie van personeelsbeleid belangrijk?

VeranderVerzuim_Thema3_Blog2Foto1.jpg14 nov Veel organisaties komen niet verder dan innovatie op gebied van materiele zaken. Er wordt veel geïnvesteerd in innovatie op het gebied van (automatiserings-)processen, product- of dienstverlening ... lees verder

Wat is innovatie op gebied van verzuimbeleid?

VeranderVerzuim_Thema3_Blog1Foto1.jpg03 okt Innovatie staat voor vernieuwing. Voor ieder bedrijf is dat een noodzaak. De maatschappij verandert en daardoor ook de behoefte van je klanten, van je personeel en niet te vergeten: je eigen ... lees verder
Scroll naar boven